KONČNO NAZAJ!

Od 21. decembra 2019 so naše živali nameščene v prostorih, kjer poteka razstava Čudovite živali – Amazing animals Bled. Po prvotnem načrtu, da se razstava organizira samo čez Božične praznike, smo se zaradi dobrega odziva odločili, da ostanemo tu še naprej. S tem se izognemo stresu živali zaradi selitve in lažje organiziramo tudi dodatne dogodke v prostoru, ter ga uredimo za namene izobraževanja v zvezi z eksotičnimi živalmi. 

Kovid-19 je našim načrtom pošteno zagodel in ukrepi zaradi potrebne izolacije so preprečili, da bi od 16. marca 2020 še naprej sprejemali obiskovalce. Ravno tako so se ukinile vse dejavnosti po šolah. Ker je to naš skoraj edini vir financiranja, smo težko čakali ugodnejšo epidemiološko sliko in zdaj je končno prišel tudi ta trenutek.

Zato z velikim veseljem sporočamo, da bo razstava Čudovite živali – Amazing Animals Bled ponovno odprta od petka 12. junija 2020, za začetek od petka do nedelje, vsak dan med 10. in 18. uro v stavbi Casino Bled, spodnje nadstropje, tik ob jezerski promenadi, na naslovu Cesta svobode 15. V poletnih mesecih, julija in avgusta pa bo razstava odprta vsak dan.

Prisrčno vabljeni da razstavo obiščete, zelo smo se potrudili, da smo organizirali enosmerni ogled, dodali nekaj živali, med njimi tudi legendo Bobota – največjega burmanskega pitona v zasebni zbirki, in pripravili dodaten prostor z zanimivimi ogledali. Kot dodatno zanimivost naj omenimo še individualne vodene oglede za družine, praznovanja rojstnih dni in fotografiranja s kačo.

Nika Leben