Novice iz našega živalskega kraljestva na razstavi Amazing Animals

Gorenjsko deželo je prekril sneg, naše živali pa so lepo na toplem. Namestili smo kar nekaj grelnih elementov in dodatno opremili terarije z lučkami in grelci, da dosežemo njihov optimum. V zadnjem mesecu smo poslali gože na zimsko spanje, hibernacijo, pri ostalih kačah pa pričeli s tretiranji proti zunanjim parazitom. Tako so kače večinoma trenutno na pleničnih podlogah, pitona Monteja in Bountiya smo pa danes postavili na časopisni papir. Verjetno bosta kmalu prebrala vse novice iz (starejših izvodov) Gorenjskega glasa. Pred prestavitvijo smo ju tudi stehtali, Bounty ima 5,4kg, Monte pa 16,1kg.

Pitona Monte in Bounty bereta časopis

Novembra so nam kolegi prinesli nekaj luštnih glodalcev iz sejma na Madžarskem. Med njimi je bil tudi par mongolskih skakačev. Po prilagoditvi na nove razmere jima očitno kar ugaja biti skupaj kajti prvim štirim mladičem v začetku decembra se je malo pred novim letom pridružilo še osem novih mladičkov. V prvi rundi sta bila dva siva in dva črna, medtem ko so v drugi rundi tudi beli mladički. V teh dneh so zelo zabavni, ker so še vedno slepi vendar že pobegnejo mami iz gnezda na raziskovanje. Za celo družino pa smo pripravili ogromno stekleno posodo v kateri so si naredili čudovite rove in res uživajo.

Mongolski skakači, mamica, očka dva starejša mladiča ter najmlajši mladiči v gnezdu

V tem tednu pa smo v naš azil tudi sprejeli kar precejšnje število novih živali. Kolega je dobil od stanodajalca ultimat, da mora vse živali izseliti v štirinajstih dneh in tako so začasen dom vsaj za nekaj časa dobile na Bledu. Uspelo nam je tako postaviti kar nekaj novih terarijev, ki jih je veselje pogledati. Živali po selitvi počasi prihajajo v normalo, lepo jedo, priznam pa da ni ravno mačji kašelj nahraniti kar 130 (!) dodatnih lačnih ust… Par fotografij novih terarijev in teh živali za pokušino dodajam na koncu, upam pa da nam čimprej dovolijo odprtje in jih boste lahko pogledali tudi v živo!

Ostanite zdravi, upam da nas boste kmalu lahko obiskovali in ne samo gledali naše izobraževalne filme z naslovom Spoznajmo eksotične živali, serijo, ki smo jo preko Youtube kanala, začeli v tem tednu.

Nika Leben